L-Arginine - Аргинин

Магазин за хранителни добавки в София-къде има хранителна добавка аргинин,l-arginine за сила и напомпване

неделя, 1 ноември 2015 г.

Widgets

Аргинин прием и дозировка

Ползите от добавянето на аргинин и правилното дозиране


Аргининът, условна аминокиселина, набира популярност заради потенциалните си ползи за здравето. От поддържане на сърдечно-съдовото здраве до подобряване на спортните постижения, аргининът предлага редица предимства, когато се допълва правилно. Разбирането на оптималната дозировка и времето на приема на аргинин е от решаващо значение за максимизиране на ползите от него.

Аргининът играе ключова роля в различни телесни функции, включително производството на азотен оксид, който помага за разширяване на кръвоносните съдове и подобряване на притока на кръв. Това може да доведе до по-добро кръвообращение, по-ниско кръвно налягане и подобрена производителност при упражнения. Освен това аргининът участва в синтеза на протеини, заздравяването на рани и имунната функция.

Когато става въпрос за добавки, определянето на правилната дозировка е от съществено значение. Препоръчителната доза аргинин може да варира в зависимост от индивидуалните нужди и здравословни условия. Препоръчително е да се консултирате със специалист, за да оцените вашите специфични изисквания и да установите подходящ режим на дозиране.

За общо здраве типичната доза аргинин варира от 2 до 5 грама на ден. Спортисти и хора, които искат да подобрят представянето на упражненията, могат да се възползват от по-високи дози, обикновено вариращи от 5 до 10 грама преди тренировка. От решаващо значение е да започнете с по-ниски дози и постепенно да ги увеличавате, за да оцените поносимостта и да избегнете потенциални странични ефекти.

Времето е друг решаващ фактор, който трябва да имате предвид, когато приемате добавки с аргинин. Приемането на аргинин на празен стомах може да подобри усвояването и ефективността. Често се препоръчва да се консумира аргинин около 30 минути до един час преди хранене или упражнения за оптимални резултати.

Комбинирането на L-карнитин и аргинин е често срещано и в период на изчистване на мазнините и отслабване и при покачване на мускулна маса за възстановяване. Можете да приемате двете добавки заедно без проблем и притеснения от странични ефекти.

В заключение, добавките с аргинин могат да предложат различни ползи за здравето, когато се приемат в правилната дозировка и време. 

Fhl.bg - онлайн хранителни добавки

Няма коментари:

Публикуване на коментар