L-Arginine - Аргинин

Магазин за хранителни добавки в София-къде има хранителна добавка аргинин,l-arginine за сила и напомпване

четвъртък, 5 ноември 2015 г.

Widgets

Аргинин действие

  L-Arginine е есенциална или полуесенциална аминокиселина,каквито са изолевцин, левцин, лизин, метионин, фенилаланин, треонин, триптофан и валин.Това се определя от възрастта на човек и  определени здравословни проблеми и състояния на организма.Човешкия организъм може да синтезира сам достатъчно л-аргинин, за да задоволи собствените си нужди. Има няколко случая обаче, при които това не се случва и има нужда от допълнителен прием на аргинин:

Кога трябва да завишим прием на Аргинин

  • При намалено хранене (т.н. малнутриция)-В медицината за Малнутриция се приема влошеният хранителен статус. Причини за малнутриция е намаления прием на храна.
  • При повишена продукция на амоняк също може да се добави прием на аргинин.
  • Когато има завишен прием на аминокиселината л-лизин-Лизин премахва вируса,който носите в организма си за появата на херпес.
  • При изгаряния-Изгарянето (на латински: combustio) представлява увреждане на плътта или кожата и подлежащите ѝ структури.L-аргинин участва в синтеза на протеин .Когато имате рани или травми и изгаряния л-аргинин ще Ви помогне.L-Arginine прием ,помага за по бързото възстановяване от травма, защото повишава притока на кръв и хранителни вещества към травмираните места
  • инфекции, 
  • Сепсис-Сепсисът (от старогръцкото: σῆψις — гниене) представлява синдром на системен възпалителен отговор
  • Перитонеална диализа-Перитонеалната диализа (ПД) е метод на лечение на терминалната хронична бъбречна недостатъчност
  • Ускорен растеж: бързо нарастване на височина. Освен нормалното в детската и юношеската възраст израстване,Ускореният растеж може да се дължи и на различни състояния и заболявания, приема на аргинин в организма може да се окаже задължителен.Децата които растат имат повишена нужда от прием на Аргинин

  • Също и в стресови състояния като травми, изгаряния и възпаления.
  • Аргининът се превръще в essential amino acid за възрастния човешки организъм. Това налага да се увеличи прием на Аргинин, чрез храната и/или чрез хранителни добавки с аргинин.
  • Прием на аргинин от хора които спортуват , ще засили имунитета, така ще тренирате по-тежко и интензивно и ще прескочите и избегнете претренирането.Изследванията показват , че прием на 1-2 грама аргинин дневно съчетано с тренировки има голям ефект върху намаляването на мазнините в тялото след няколко седмици използване на продукта.Добавете L-Arginine в период на изграждане на мускулите и покачване на мускулна маса.
  • Аргинин ще засили производството на сперматозоиди. Ето защо често се използва едновременно с билката бабини зъби.[geo-bg.bg]
  • Прием на L-Arginine заедно с трибулус терестрис ,помага при проблеми с ерекцията.
  • L-Arginin премахва  токсичните продукти от обмяната на веществата.
  • Хората които използват анаболни стероиди се нуждаят от прием на аргинин в по големи дози.Те имат завишени нива на лош холестерол,прием на L-Arginine подобрява  това състояние.
  • Хората с наднормено тегло.
.

Аргинин алфа кетоглутарат

Arginine Alpha Ketoglutarate (AAKG)

 

АКГ,аргинин алфа-кетоглутарат е разработена форма на аминокиселината аргинин.Тя ускорява растежа на мускулите, регулира нивата на инсулин и има силен анаболен ефект. Спада към така наречените азотни бустери-азотен оксид,които напомпват мускулите с кръв.
Arginine Alpha Ketoglutarate (AAKG) е условно есенциална аминокиселина,каквито са са изолевцин, левцин, лизин, метионин, фенилаланин, треонин, триптофан и валин. Аргинина е предшественик на азотния оксид, отговорен за разширяването на кръвоносните съдове.Така се доставя повече кислород и хранителни вещества до мускулната тъкан. Чрез свързването на L-аргинин до AАKG, превръщането на азотен оксид е увеличено и има максимално увеличаване на нивата на азотен оксид в кръвта. Той е един от най-важните „транспортери”.

Аргинин действие

 

 

Това е основната активна съставка във всеки ефективен суплемент, покачващ азотния окис, който може да се на­мери на пазара. В организма аргинин лесно се преобра­зува в Азотен оксид, който подобрява мускулната хипертрофия, сила и дори спомага за изгаряне на мазнини.
Както споменахме вече,един от най-важните ефекти на азотните бустери е способността да разширяват кръвоносните съдове. Това увеличава кръвопотока към мускулите и предиз­виква здраво напомпване. Също така, до мускулите достигат повече кис­лород, хранителни вещества и анаболни хормони,което е основна предпоставка за мускулен растеж.А дали ще качите мускулна маса зависи от това дали ще подадете на мускула нужните хранителни вещества в този отрязък от време. Аргининът повишава нивото на растежния хормон, което утвърждава ролята му на суплемент, без който не би могъл да минеш.
Fhl.bg - онлайн хранителни добавки

Няма коментари:

Публикуване на коментар